Menus خانه درباره مجموعه درباره مدیریت اخبار تماس با ما English 2020 Khojasteh Group We CanDoo Design English

دولت حمایتی از تولید نکرد

مدیرعامل هلدینگ خجسته در خصوص فعالیت این شرکت گفت: این شرکت در ابتدا یک عمده‌فروشی بود که فعالیت خود را با ۵۰۰ قلم کالای فروشگاهی از قبیل انواع مواد غذایی، بهداشتی، سلولزی و… آغاز کرد و در حال حاضر دارای ۳۵۰ نفر پرسنل و ۶۰ خودروی سبک و سنگین توزیع است. این شرکت هم‌اکنون در استان‌های یزد، اصفهان و تهران، شعبه فروش، پخش و توزیع سراسری دارد. به گفته وی، این شرکت در ادامه وارد حیطه نساجی و حوزه تولید انواع نخ فرش ماشینی شده و در حال حاضر با تولید ۱۵ تن نخ در روز تامین‌کننده نخ مورد نیاز شرکت‌های فرش ماشینی است. شرکت پترو‌پلی‌استر یزد این شرکت هم‌اکنون با ۱۲۰ نفر پرسنل محصولات متنوعی را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

خجسته با بیان اینکه در ادامه توسعه فعالیت‌ها، هلدینگ شرکت بازرگانی خجسته در سال ۱۳۸۹ در زمینه بسته‌بندی انواع مواد غذایی از جمله حبوبات، قند و شکر، ادویه‌جات و رب گوجه‌فرنگی و … فعالیت خود را با فروشگاه‌های اتکا و شهروند و رفاه و… آغاز کرد و علاوه بر تولید، توزیع و پخش، این شرکت با برندهای خجسته و کویین تاس به فروش مستقیم هم روی آورد. بعد از آن هلدینگ، یک واحد کارتن‌سازی در سال ۱۳۹۱ در حیطه تولید انواع کارتن چاپ و بسته‌بندی با عنوان صنایع بسته‌بندی کارتن یزد راه‌اندازی کرد. وی ادامه داد: مدتی بعد با همکاری شرکت‌های پخش در نقاط مختلف کشور واحدی را با نام شرکت پیشگامان توسعه کالا با هدف واردات و صادرات توزیع و پخش راه‌اندازی کردیم و اکنون تولید روغن خودرو با برند پونته میلانو را دست تولید داریم. به گفته خجسته، در حال حاضر این هلدینگ دارای دو خط کامل تولید سرامیک و کاشی با برند روکاسرام است. همچنین این هلدینگ سال گذشته واحدی بانام پایاپلی‌استر را راه‌اندازی کرده که تولیدکننده نخ‌های تکسچره است؛ این واحد برای تکمیل کردن دامنه خط تولیدات پترو پلی استر تاسیس‌شده است. خجسته گفت: مجموعه هلدینگ خجسته در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ پرسنل دارد و هر بخش مدیران و دفاتری مجزا دارد. آن‌طور که مجید خجسته، مدیرعامل هلدینگ می‌گوید: سهم بازار در شرکت‌های مختلف این گروه باهم متفاوت است، به‌عنوان‌مثال برند روکاسرام که هم‌اکنون در حال دریافت سهمی در بازار کاشی و سرامیک است، با توجه به تقاضای بالا و حسن توجه مشتریان سهم قابل‌توجهی در بازار را به خود اختصاص داده است.

چالش‌های دست و پاگیر تولید در ایران

مدیرعامل هلدینگ خجسته با اشاره به اینکه مشکلات در حوزه‌های مختلف تولید در شرکت‌های مختلف باهم متفاوت است، گفت: به‌عنوان‌مثال در حال حاضر افزایش هزینه‌های کمرشکن در قسمت پخش باعث شده است تا فرآیند پخش و توزیع با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شود. از سوی دیگر درصد سودی که شرکت‌ها می‌پرداختند به‌شدت کاهش‌یافته و باید گفت افزایش هزینه‌ها به‌شدت توجیه‌پذیری فعالیت در پخش را زیر سوال برده است. به گفته وی، مشکل بزرگ دیگر که در حال حاضر تولید هلدینگ خجسته در یزد را با آن روبه‌رو کرده، مشکلات کارگری است. این شهر، یک شهر صنعتی است و واقعا نیروی انسانی با کمبود نیروی کارآمد، متخصص و متعهد روبه‌رو است. تغییرات دولت یا مدیران نیز مشکل دیگری است که باعث می‌شود نگرانی از تصمیمات جدید روی تولید اثر منفی بر جای بگذارد. درعین‌حال دردسرهای بانک‌ها که هرروزه تولیدکننده با آن روبه‌رو است از دیگر مشکلاتی است که خجسته به آن اشاره‌ می‌کند و می‌گوید: تسهیلاتی که به آنها نیاز داریم توسط بانک‌ها پرداخت نمی‌شود و با تاخیر روبه‌رو می‌شود و این برای تولید، بسیار چالش‌آفرین است و باعث تاخیر و گاهی توقف برنامه‌های توسعه‌ای و اختلال در تصمیمات سازمان‌ها و شرکت‌ها شود.

هیچ‌کس پاسخگو نیست

وی با اشاره به نوسانات در بازار ارز می‌گوید: ما ماشین‌آلات موردنیاز برای کارخانه کاشی و سرامیک خود را با ارز ۳۶۰۰ تومان خریداری و تسهیلاتی از صندوق توسعه ملی به عاملیت بانک ملی ایران دریافت کردیم و این در حالی است که اکنون قیمت ارز به ۲۶ هزار تومان رسیده است که اگر به‌جای هر کاشی اسکناس ۱۰۰ دلاری تولید کنیم، بازهم نمی‌توانیم این بدهی را با این تفاوت قیمت ارزی پرداخت کنیم. حال در چنین شرایطی صندوق توسعه به بانک عامل فشار وارد کرده و قصد دارد حساب‌های ما را مسدود کند و شما تصور کنید بستن حساب‌ها برای ۸ شرکت با ۱۲۰۰ پرسنل چه نتایجی به دنبال خواهد داشت و این در حالی است که هیچ‌کس پاسخگو نیست.

 چالش‌های صادراتی کدامند؟

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه صادرات نیز مشکلات مختلفی وجود دارد از بسته شدن گاه‌وبی‌گاه مرزها و مشکلات بازگشت ارز صادراتی و محدودیت‌های بانک مرکزی برای ارز و … گله کرد و گفت: همگی این موارد از موضوعاتی است که در حوزه صادرات با آن روبه‌رو هستیم. با این ‌حال، این شرکت به کشورهای مختلفی ازجمله بحرین و قطر و عمان گرفته تا امارات و عربستان کالا صادر می‌کند و این در حالی است که شرکت‌های زیادی نیستند که توانایی صادرات کالا به عربستان و دیگر کشورهای منطقه را داشته باشند. به گفته خجسته، در حوزه بانکی نیز مشکلات بسیارند؛ در حال حاضر امکان گشایش ال‌سی یا خدمات بین‌المللی بانکی به دلیل تحریم‌ها وجود ندارد و این مسائل در کنار سخت‌گیری‌های بانکی برای تامین نقدینگی موردنیاز، کار تولید را بسیار دشوار کرده است. در مورد تهیه ارز نیز مشکلات، غیرقابل‌ شمارش است. خریدار تمایل دارد محصول را به‌صورت ریالی از ما خریداری کند و این در حالی است که دولت و بانک مرکزی از ما دلار می‌خواهد. در این شرایط ما باید به بازار مراجعه کنیم و ارز موردنیاز را تامین و به بانک مرکزی عودت دهیم.

 یک قسط به‌اندازه فروش یک‌سال

وی گفت: ارگان‌ها و سازمان‌های موجود نیز به مشکلات تولیدکننده رسیدگی خاصی نمی‌کنند و گرهی از مشکل باز نمی‌کنند. در زمینه بدهی به صندوق توسعه، صدها شرکت با مشکل روبه‌رو هستند و با مشکلات و گرفتاری‌های متعدد و با صدها مدرک و سند و ضمانت‌نامه توانستیم از صندوق وام دریافت کنیم. این در حالی است که بعید به نظر می‌رسد خود مسوولان از جهش قیمت ارز در آینده نزدیک بی‌خبر بوده باشند و حال که قیمت ارز چندین برابر شده تولیدکننده چگونه می‌تواند آن را بازگرداند؟ به دلیل افزایش قیمت ارز در حال حاضر یک قسط تولیدکننده تقریبا به‌اندازه فروش سال او شده است و در چنین شرایطی تولیدکننده باید هرچه تولید می‌کند به صندوق توسعه ملی برگرداند. این در حالی است که حتی به تولیدکننده اجازه هم نمی‌دهند وارد دفتر صندوق شود و مذاکره کند و راهکاری برای مشکل خود بیابد. 

 طرح‌های جدید توسعه‌ای خجسته

خجسته در پایان گفت: به دنبال این هستیم که این هلدینگ به صد شرکت با یک‌صد هزار نیروی شاغل برسد. در حال حاضر دو واحد جدید را آغاز به کار کرده‌ایم. یک واحد برای تولید و چاپ انواع لفاف‌های بسته‌بندی که در مرحله تامین زمین هستیم. واحد دیگر در زمینه تولید چینی بهداشتی فعالیت خواهد کرد که از ابعاد توسعه شرکت روکاسرام محسوب می‌شود.

Menu